"Wij focussen op de sterke kanten van de client"

Maak kennis met…
Laura Vazquez – GZ-psycholoog Kinder- en Jeugdpsychiatrie

De 44-jarige Laura Vazquez is GZ-psycholoog Kinder- en Jeugdpsychiatrie bij Yulius. Twintig jaar terug begon ze als sociotherapeut en ze groeide door naar GZ-psycholoog. “Mijn werk geeft voldoening. Het is soms best zwaar, maar ik krijg alle energie die ik erin stop dubbel terug. Bij Yulius maak je geregeld écht het verschil voor cliënten en hun omgeving.”

Laura studeerde psychologie en koos voor de specialisatie ontwikkelingspsychologie. “Werken met kinderen heeft mij altijd geboeid. Hun hulpvraag zie ik als een complexe puzzel die ik graag samen met de ouders en mijn collega’s oplos.” Laura heeft bij Yulius al bij verschillende soorten afdelingen ervaring opgedaan. Momenteel maakt ze deel uit van een multidisciplinair team dat jonge kinderen met autisme deeltijdbehandeling biedt. “Mijn team is een geoliede machine en ik zie mezelf als de verbindende schakel die het geheel helpt te functioneren.”

Beeldvorming
“Wanneer een kind bij ons binnen komt verzorg ik de intake. Samen met het kind en zijn of haar ouders zoek ik uit wat er aan de hand is. Ook ga ik na wat de mogelijkheden en beperkingen zijn. Vervolgens stel ik een behandelplan op. De sociotherapeuten gaan daarna aan de slag met de behandeling”, legt Laura uit. Tijdens de behandeling blijft Laura nauw betrokken bij het kind en de familie. “Ik ben daarvoor afhankelijk van mijn collega’s omdat ik zelf niet 24/7 bij de behandeling betrokken ben. Gelukkig zijn zij zéér deskundig en is de samenwerking erg prettig.”

Sterke kanten
Laura heeft veel contact met haar collega’s. Niet alleen met de medewerkers uit haar team, ook daarbuiten. “Samen zetten we ons volledig in voor onze cliënten. Daarvoor is intensief contact nodig. Ook met de ouders. Zij spelen een belangrijke rol in de behandeling van hun kind. Wij zien kinderen zoals ze zijn en focussen op de sterke kanten. Daarmee helpen we iedereen die vastloopt weer op weg.”

Veel keus
Veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan kijken als eerste naar de arbeidsvoorwaarden. Die zijn in de ggz – en dus ook bij Yulius – goed. Maar waar onderscheidt Yulius zich dan wél in? Laura weet het: “Ik vind het een groot voordeel dat deze organisatie zo groot en veelzijdig is. Je kunt hier werken op verschillende soorten afdelingen met verschillende soorten behandelvormen, doelgroepen en specialisaties. Zo verbreed je je kennis en ervaring. Dát vind ik belangrijk in een baan. Bij Yulius ben ik écht gegroeid”, zegt Laura.