Terug

Werken en leren bij Yulius

Vrijwilligerswerk

Overweeg je vrijwilligerswerk te gaan doen? Bij Yulius zijn volop mogelijkheden. Klik hieronder op de button 'Zoek vacatures' voor het actuele overzicht.

Als vrijwilliger kies je zelf welke activiteiten je op je neemt. Zo kun je aan de slag als bijvoorbeeld gastheer of gastvrouw bij een dagactiviteitencentrum, een kliniek of een locatie voor beschermd wonen. Maar je kunt ook ondersteunen bij activiteiten in groepsverband, zoals sporten en uitstapjes. Ook zijn er vrijwilligers met een speciale taak, bijvoorbeeld als chauffeur.

Waarom vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger draag je bij aan het welzijn van onze cliënten. Dit is niet alleen voor hen fijn, zelf heb je er ook veel aan. Je leert nieuwe mensen kennen, ontwikkelt nieuwe vaardigheden, doet werkervaring op en verbreedt je horizon. En je bent maatschappelijk betrokken.

Iedereen is welkom!

Je hoeft geen speciale deskundigheid te hebben om vrijwilliger te worden bij Yulius. Je werkt met mensen met een ernstige psychische beperking. Dit vraagt vooral om geduld, enthousiasme, respect, luisteren en initiatief nemen. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom als vrijwilliger, wat je achtergrond en opleiding ook is.

Aanmelden

Er zijn een aantal regels waar wij ons aan houden:

  • Iedere vrijwilliger ondertekent een vrijwilligersovereenkomst en moet voldoen aan een Verklaring Omtrent Gedrag.
  • Yulius zorgt ervoor dat vrijwilliger tijdens de uitvoering van de afgesproken activiteiten verzekerd is voor de aansprakelijkheid voor schade en rechtsbijstand.
  • De vrijwilliger is minimaal 18 jaar oud.
  • De vrijwilliger is minimaal zes maanden aaneengesloten beschikbaar.

Vul het aanmeldformulier in voor het aanvragen van een oriënterend gesprek of kijk in onze vacaturebank vrijwilligerswerk voor de openstaande vacatures.

Lees voor meer informatie over vrijwilligerswerk de flyer "Informatie voor vrijwilligers".