"Je kunt je vak hier verbreden of verdiepen"

Maak kennis met…

Dennis Bastiaansen – kinder- en jeugdpsychiater

 

Dennis Bastiaansen (42) ging na zijn opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater aan de slag bij Yulius nadat hij daar eerder een stage volgde. Hij specialiseerde zich in zorg voor kinderen met autisme. “Het vak, de cliënten en de collega’s hebben mij echt gegrepen en ik zit hier helemaal op mijn plek!”

Dennis is één van de 18 psychiaters bij het onderdeel van Yulius dat zich op kinderen en jeugdigen richt. Hij werkt voor 5 teams op 2 locaties in Barendrecht. Dennis: “Mijn functie bestaat deels uit het doen van diagnostiek en deels uit behandeling. In de zoektocht naar de achterliggende oorzaak van de klachten van een kind en zijn of haar omgeving bekijken we de verschillende levensgebieden van de cliënt. Als kinder- en jeugdpsychiater ben ik eindverantwoordelijk voor de behandeling van het kind en het gezin. Soms is medicatie daar een onderdeel van, maar ik probeer altijd breder te denken.”

Multidisciplinair
Het meest interessante aan zijn baan vindt Dennis de diversiteit. “Ik heb te maken met kinderen van verschillende leeftijden en stem de behandeling daar op af. Het is fascinerend om het kind te observeren in zijn of haar eigen systeem. Daarom betrekken mijn teams ouders en andere gezinsleden altijd bij de behandeling”, geeft Dennis aan. Yulius biedt kinderen met autisme poliklinische, deeltijd en klinische behandeling. “Bij alle behandelvormen werken wij met een multidisciplinair team. Dat is zeer prettig. Het is mooi om samen alles op alles te zetten voor het herstel van de cliënt.”

Blijven bijscholen
Dennis werkt nu acht jaar bij Yulius en kreeg volop kansen van zijn werkgever. Dennis: “Een aantal jaar terug heb ik een managementopleiding mogen doen. En natuurlijk volg ik jaarlijks cursussen, trainingen en congressen om mijn kennis op pijl te houden. Er is hier oog voor bijscholing en ik ben ieder jaar blij met de ruimte en middelen die ik daarvoor krijg.”

Momenteel zoekt Yulius nieuwe collega’s voor verschillende afdelingen. Maar waarom zou je nou kiezen voor deze organisatie? “Wanneer je bij Yulius komt werken kun je rekenen op een uitdagende functie, goede arbeidsvoorwaarden en leuke collega’s. Maar wat Yulius écht uniek maakt is de hoeveelheid specialistische teams die zich richten op verschillende psychiatrische stoornissen. Als professional is het heel uitdagend om in zo’n omgeving te werken. Je staat nooit stil en kunt altijd verdiepen óf verbreden. Hier kun je veel bijdragen, maar ook veel leren. Wie wil dat nou niet?”