"Ik verveel me geen dag'!"

Maak kennis met…
Danny Bobbe – Klinisch psycholoog

30 jaar geleden startte klinisch psycholoog Danny Bobbe bij Yulius. Hij begon als stagiair, studeerde af als psycholoog en specialiseerde zich in de jaren daarna tot psychotherapeut en klinisch psycholoog. “Ik ben blij met mijn baan bij Yulius. Mijn werk is uitdagend, ik heb prima arbeidsvoorwaarden en werk samen met topcollega’s. Ik ga hier niet meer weg!”

Als klinisch psycholoog is de 53-jarige Danny een echte specialist in psychotherapie. Hij begeleidt mensen met (complexere) psychische problemen en richt zich op dieperliggende structuren in de persoonlijkheid van zijn cliënt. Danny werkt momenteel voor twee afdelingen binnen Yulius. Een aantal dagen per week helpt hij cliënten met eenvoudigere psychische problemen binnen de basis-ggz van Indigo Zuid-Holland Zuid. De andere uren behandelt Danny cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen binnen het programma Angst & Stemming van de polikliniek.

Van behandeling tot onderzoek
Danny: “Mijn werk is heel boeiend. Juist de combinatie van kortdurende eenvoudige zorg en langdurende complexe zorg is ontzettend interessant. Ik verveel me geen dag.” De diversiteit in Danny’s werk komt niet alleen terug in de verschillende doelgroepen. Ook zijn taken zijn erg uiteenlopend: “Het ene moment geef ik een korte behandeling om iemand snel weer in zijn kracht te zetten en het andere moment geef ik groepstherapie. Maar naast mijn behandeluren ben ik ook actief met werkbegeleiding, supervisie en psychologisch onderzoek.” Bij Yulius kan Danny zijn vak dus optimaal uitoefenen.

Teamspirit
De afgelopen 30 jaar bleef Danny zich ontwikkelen. “Yulius vindt het belangrijk dat medewerkers blijven leren en stimuleert dat ook. Daarom mocht ik verschillende opleidingen, specialisaties en congressen volgen”, vertelt Danny. Ook de samenwerking met zijn teamleden vindt Danny fijn. “Mijn collega’s zijn net zulke harde werkers als ik. Samen zetten we de schouders eronder, ook in moeilijke tijden. We helpen elkaar met lastige casussen en leren van elkaar. De sfeer is goed en er wordt veel gelachen. Onze toegewijde secretaresses nemen veel ‘papierwerk’ rondom de cliëntenbehandeling uit handen. Ze houden mij echt bij de les, want administratie is niet mijn sterkste kant. Ook ben ik heel blij met mijn leidinggevenden. Zij zijn positief ingesteld, hebben veel expertise en de deur staat altijd open.”

Wat zijn Danny’s toekomstplannen? “Ik hoop nog lang bij Yulius te werken en veel cliënten te ondersteunen in hun psychische gezondheid. Ik wil vooral goed blijven in wat ik dagelijks doe en daar plezier in houden. Met mijn leuke collega’s natuurlijk, want bij Yulius doen we het écht samen.”