Het FACT-team helpt Ahmed om weer terug te keren naar school

Ahmed is opgenomen geweest in een gesloten kliniek van Yulius. Hij is nu weer thuis en moet de stap naar school weer maken. De school stond niet te springen om zijn terugkomst, want in het verleden heeft Ahmed in zijn psychose nare dingen gezegd en gedaan tegen medeleerlingen en leerkrachten.

Het FACT-team helpt

Ahmed vindt het allemaal ook wel eng en schaamt zich erg voor de dingen die toentertijd gebeurd zijn. Een van onze medewerkers van het jeugd FACT-team heeft diverse gesprekken met school en Ahmed over hoe hij wel weer met school kan starten. Er worden goede plannen gemaakt en er wordt veel voorlichting gegeven over psychoses. De eerste paar keren zorgt de medewerker ervoor dat Ahmed gebracht wordt en informeert hij bij de leerkrachten hoe het gaat.

Langere ondersteuning

Het FACT-team blijft Ahmed een aantal jaren ondersteunen waarbij het belangrijk is dat hij rekening blijft houden met zijn ziekte. Hij moet zijn medicatie trouw blijven nemen, goed voor zichzelf zorgen en contacten onderhouden om zijn maatschappelijk functioneren zo optimaal mogelijk te krijgen.